Babos póréhagymaleves
|
Elkészítés:A gyöngybabot elõzõ este hideg vízbe beáztatom, majd másnap fazékba teszem, és felengedem annyi vízzel, hogy négy ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, leszedem a habját. Babérlevéllel, sóval, borssal fûszerezem, és lassú tûzön háromnegyed puhulásig fõzöm. Közben a pórét karikákra vágom, és a vajban megfuttatom. Ezután megszórom a liszttel, kicsit összepirítom, majd lehúzom a tûzrõl, és meghintem a pirospaprikával. Most kevergetve a háromnegyedig fõtt babhoz adom, ha szükséges vizet öntök hozzá, beleszórom az apró kockákra darabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az aprított petrezselymet. Lassú tûzön készre fõzöm, majd forrón tálalom. Hozzávalók:- 40 dkg száraz fehér gyöngybab
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
Alfa Romeo 156Ár: 419.000 Ft -
SUZUKI GRAND VITARAÁr: 2.000.000 Ft -
SEAT ALHAMBRAÁr: 4.090.000 Ft -
FORD C-MAXÁr: 349.000 Ft -
BMW 523Ár: 700.000 Ft -
SEAT LEONÁr: 1.500.000 Ft -
FIAT GRANDE PUNTOÁr: 1.749.999 Ft -
DAEWOO LANOSÁr: 370.000 Ft -
RENAULT LAGUNAÁr: 1.399.000 Ft -
BMW 320Ár: 990.000 Ft -
DAEWOO RACERÁr: 249.000 Ft -
MERCEDES-BENZ A 140Ár: 599.000 Ft